Drón szolgáltatások


Szolgáltatások


Épületek, városrészek felmérése, térképezése és 3D modellezése, 

Gyors, mindenre kiterjedő, felmérések és 3D modellezés.  Modellek mérhetők, változások kimutathatók különböző idöpontokban végzett felméréseknél

 

 

Egyedi árajánlat
Több információ Megrendelés

Területek felmérése -légifotó, ortofotó, 3D modellezés - georeferencával

2014. decemberében a hirtelen lezúduló ónos eső az erdők hektárjainak százát tépázta meg. A terület nagy része járhatatlan volt. Drónjaink programozott repüléssel gyorsan felmérték a területet. Az elkészült különböző modellek alapján, pontosan megmondható volt, hogy hol és milyen mértékben érintettek az erdőségek a katasztrófában. Azonban nem feltétlen kell megvárni a baj bekövetkeztét, hasonlóan készülő általános állapotfelmérésekből erdészek, nemzeti parkok olyan információkhoz juthatnak, melyet máshogy nem lehet megszerezni. 

Irányár: 3.200 Ft / hektár
Több információ Megrendelés

Károkozó kimutatás - Parlagfűfelderítés

A parlagfű rengeteg ember mindennapjait keseríti meg. Az irtása kötelező, melynek elmaradása  büntetést vonhat maga után. De miként irtsunk, ha nem tudjuk pontosan, hogy hol és milyen mértékben szükséges az. Sokszor a nagyobb földterülettel rendelkezők sincsenek tisztában a probléma súlyosságával, nekik igyekszünk segítséget nyújtani.  Ez jó kiindulást nyújthat az irtáshoz vagy ellenkező esetben, hatóságoknak a büntetéshez.

Egyedi árajánlat
Több információ Megrendelés

Mezőgazdasági felmérés

Georeferenciázott felmérések látható és nem látható tartományban. Az NDVI felméréseken pontosan beazonostható az eltérő talajösszetétel, termény- és talaj magassági eltérések, külünböző károk következményei, méretei, belvíz, vadkár vagy akár a régi folyómedrek. Ezek ismeretében optimalizálható a földterületek megmunkálása, mely hosszú távon garantált megtérülést biztosít.

Irányár: 3.200 Ft / hektár
Több információ Megrendelés

 

Átlátásvizsgálat

Az átlátásvizsgálat során a jövőbeli tervezett távközlési oszlop pozícióján, több magasságon berepülünk a leendő torony szintjeire és előre meghatározott irányszögeken keressük a már meglévő tornyok irányába az átlátást a mikrohullámú összeköttetéshez. Ez sokszor erdős, templomtornyos, nehezített föld közeli pozícióban van. A rálátáshoz pedig kell a tiszta idő, mert az esetek többségében 8-25 kilométeres távolságban földhátérrel egy távoli erdősorban kell észrevennünk az ép kilógó tetejű távoli oszlopot. Erről ezután értékelhető fotót kell készíteni, ami egyértelműen azonosítja a célt. Az azonosításhoz a céloszlopok, közeli földi fotóit használjuk. Egy-egy helyen 3-4 irányban is keresünk céloszlopot.

 A különböző  magasságokban készült  képek  alapján jó  döntést lehet hozni, a tervezett  torony helyéről, méretéről, mely lehet 20-30-40 m.

Egyedi árajánlat
Több információ Megrendelés

 

Légi fotó és légi videó

A drónnal való légifotó és légi video készités a legszélesebb körben elterjedt használat. Készitünk reklám-, bemutakozó vagy  dokumentációs filmet, ha kell a drónt átalakitjuk, hogy szereplővé válhasson a filmben 

5 perc videó vagy 100 kép: 15.000 - 20.000 Ft / repülés, min. 3 felszállás + útiköltség
Több információ Megrendelés

Vezérlési rendszerek


Irányítási pont

 Irányításunk teljesen mobil és gyors reagálású! Mindez egy kisbuszba telepítve.

Megérkezve a munka helyszínére azonnal dolgozhatunk a feladat megvalósításán. Minden elérhető: a folyamatos akkumulátor töltés, nagy távolságú antenna rendszerek, számítógépes elemző kapacitás!

×

Alkalmazott irányítási rendszerek

Drónjaink és FPV repülőgépeink irányításához 3 különböző vezérlési rendszert is alkalmazunk. Ezeknek természetszerűleg vannak légi és földi irányítási eszközei, melyet az alábbiakban foglaltunk össze.

 

Autopilot rendszerek

Arducopter

Paparazzi

APM1
APM25
PIXHAWK

Tiny 1.13
Twog 1.0 / Beluga - METEOR-3MA
Tiny 2.1 / METEOR-3MA
Yapa 2 / Swan
NavGo v3
KROOZ

Naza M - Katacopter
Wookong M/A2/A3 - Beastcopter
Phantom 2v+, Phantom 3, Phantom 4
Mavic, Matrice 100,600

 

Irányítási rendszerek

Arducopter

Paparazzi

DJI
uGCS

Drónok gyártása, összeszerelése


Cégünk nemcsak gyártja, de szolgáltatás keretében is kiajánlja az alábbi típusú repülőgépeket, coptereket. Egyedi kérésekre rövid határidővel felszereljük az Ön fényképezőgépét, spektrum analizátorát vagy bármi mást és utánna megbízható pilótával, biztonságban visszük azt oda, ahova Ön kéri!

Swallow - METEOR-3R - ARF 17db - RTF 1db

A mi szóhasználatunkkal "Piroska". Oly nagy doaenek tervezték mint Görög György, a 90-es évek nagy célrepülőgép építői. A gép rendkívül stabil szerkezetű, szinte törhetetlen, örök túlélő. 30 köbecentis MOKI motorjával, ma már benzinnel táplálva a világból is kirepül. Nagy homlokterhelése azonban nem engedte meg a nagy sebességeket és a siklószáma is kevés már manapság. Azonban erényei egyszerűségével ötvözve mind a mai napig ideális munkagéppé avanzsálják.

Swallow

Swan - IKRÁN - RTF 3db

A régi Piroska továbbfejlesztése. Közel azonos törzsméret, megnövelt fesztáv és feltört szárnyvégek. Mindez a repülési stabilitás érdekében, hogy a gépre szerelt kamerák, optikai rendszerek számára a billegést, hosszirányú stabilitást biztosítsa. Ideális hosszútávú felderítőgép! Szárnyméreteinek köszönhetően lényegesen nagyobb siklószámmal ugyan azon robosztusággal mint elődje. Hagyományos anyagokból épült verziója "Ikrán" néven repül... Tudj meg többet róla!

Beluga - METEOR-3MA 

A gép 2006-ban született a korábbi célgépes repülések továbbgondolásaként a nagyobb sebesség és a nagyobb siklószám elérése éredekében, Szabados Szabolcs, Székely Attila és Fülöp Szilárd közös munkája gyümölcseként METEOR-3MA néven. A nagy siklószámot biztosító vitorlázó sárkány tarkójára egy magyar gyártású Jet hajtómű került, mely így már könnyedén biztosítja a 220-250 km/h órás sebességet és hajtóműleállás esetén is lehetővé teszi az akár 6 km-es távolságról történő hazasiklást is. Tudj meg többet róla!

 

Drón flottánk


Max. Megbízhatóság (m600) - RTF 2db

Háromszorosan duplikált, katonai szintű DJI A3 vezérlőivel ezek a gépek a megbízhatóság csúcsai. Ezekkel mértük fel az M5-ös autópályát 159km hosszban. Cipelik mind a Sony A7 kameráink, mind a Wiris Pro hőkamerát. Komplikált terepen is csendes igáslóként képesek napi 300 hektár felmérésére.

Top from DJI (m300) - RTF 1db

Kiválóan alkalmas megfigyelésre, keresés&kutatásra. Ám jelenleg alkalmatlan területfelmérésre! A H20T kamerája 20Mpx-el ehhez kevés és nem hatékony. Ám mivel párhuzamban 27x-es optikai zoommal és hőkamerával is rendelkezik, valamint víz és por álló kiválóan alkalmas katonai, rendészeti feladatokra.

Heavy Lifters (S1000) - RTF 2db

Igazán nagy terhek emeléséhez, speciális szenzorok hordozásához rendszeresítettünk 2 DJI S1000+ gépet. Melyek durva 50km/h szélben is korrekten képesek terheiket cipelni. Ezen gépekre több cég felkérésére is egyedi adaptációval szerelünk rövid idő alatt szenzorokat.

Beastcopter (S800 / S800 Evo) - RTF 2db

Komoly munkához, komoly gép kell! A DSLR osztályú Sony NEX7 súlyos optikájához, a teljes 360 fokos körbeforduláshoz, a kamera elől felemelhető lábakhoz pedig teljesítmény kell!. Ez a gép teljesen automatán képes fotómissziók végrehajtására, de éppúgy felderítésre is. Képét a megbízóink számára interneten továbbítjuk, így a távoli irányítás, misszió módosítás is elvégezhető!

Phantom 4, Phantom 4 Obsidian, Mavic Pro, Mavic Pro2 Enterprise, DJI mini2, DJI Spark - RTF 6db

Oktatáshoz, utazáshoz, egyszerű felvételekhez igavonó a DJI Phantom. Megbízható, gyorsan telepíthető.

A Mavic Pro sorozat pedig kiváló zárt ipari környezetben történő "bújkáláshoz", de alkalmas nyílt terepen akár kezdők számára is.

Matrice 100 - RTF 1db

A DJI fejlesztői platformja, mely első a látó képes copterek közt! Valóban látja a a falakon túl a növényeket, embereket is és nem repül nekik. SDK-ján keresztül egyedien fejleszthető. Frame-je kellőképpen robosztus és stabil. Egyedien alakítható, hő, infra, normál kamera (X3, X5) vagy egyéb szenzorok hordozására. Ugyanakkor meglepően halk.

Szenzoraink


Sony A7r4, Sony A7r2 - 1x1db

Jelenlegi csúcs szenzorunk, ami 61.1Mpx felbontásával 100m magasból 1,2cm-es felbontásra képes. Precíziója eléri a 2-3cm-es pontosságot Z tengelyen is! S sok esetben jobban belát a fás területekre, mint a lézer szenzorunk.

Wiris 2 Pro - 1db

640x480 felbontású hőkameránk, mely teljesen távvezérelt. Megdöbbentő módon az általa készített hőtérképpel előbb kimutatható volt a cukorrépában terjedő fertőzés, mint az NDVI kamerával.

Teljes flotta


Repülőgép: 21 db
Copter: 12 db